Oт НИМХ обявиха опасност от първа степен за обилни валежи през

...
Oт НИМХ обявиха опасност от първа степен за обилни валежи през
Коментари Харесай

Обилни валежи в части от страната днес, 10 области са предупредени

Oт Национален институт по метеорология и хидрология обявиха опасност от първа степен за значителни превалявания през днешния ден, 22 май. 

В 10 области е разгласен жълт код. Това са Видин, Враца, Монтана, София - град, София - област, Перник, Пазарджик, Кюстендил и Благоевград и Смолян.

Днес в по-голямата част от страната ще доминира слънчево време, само че въздушната маса над Западна и Централна България ще е неустойчива и още преди обяд ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. До края на деня и през нощта на доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще има условия за градушки. Ще духа слаб, в Източна България – до сдържан вятър от източната четвърт. Максималните температури ще бъдат сред 22° и 27°, в София 21°-22°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Преди обяд на обособени, а в следобедните часове на доста места ще има превалявания и гръмотевици. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 17°, на 2000 метра – към 10°.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан източен вятър. Максималните температури ще са сред 18° и 21°. Температурата на морската вода е 16°-17°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР